EVDE ÇİKOLATA YAPIMI




                        Dışardaki yediğiniz çikolatanın aynısı oldu sizde evinizde yapabilirsiniz. Ben çikolata kursuna gittim ve öğrendim sizlere tek tek resimledim .Çikolatamı kendim yaptım diye misafirlerinize sunup o anın mutluluğunu yaşamak isterseniz hemen yapmaya koyulun........


        MALZEMELER;

400 gr. bitter kuvertür çikolata. ( 200 gr. ilk kat için, 200 gr. son kat için ayrı ayrı eriteceksiniz).

 GANAJ İÇİN;

100 gr. süt kreması,
100 gr. bitter yada sütlü kuvertur çikolata.

Ganajın Hazırlanışı;

1-Öncelikle kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın.
2-Daha sonra ısınan kremanın içerisine doğranmış kuvertür çikolata eklenip homojen bir karışım halini alana kadar karıştırılır.
3-Sonra buzdolabına kaldırıp ,kullanılacağı zaman 3 damal vanilya esansı damlatılıp mikserle bolca çırpılır.Krema sıkma torbasına konulup ara kreması olarak kullanılır.

       ÇİKOLATANIN YAPILIŞI;

1 -Çikolatanın 200 gr.lık kısmı benmari usulü ile eritilir.Eritilen çikolata 45 dereceden 26 dereceye düşürülür sonrasında 31 - 32 dereceye çıkartılır.(Kuvertür eritilen çikolatanın 4/1 i kapta bırakılır. 4 /3 ü tezgahta26 dereceye getirilir.)
2-Sonra tezgahtaki çikolata kaptakinin üzerine dökülür ve 31 dereceye çıkartılarak kullanılır.
3-Kalıba yağ bazlı boya sürülür ve elle temzilenir.Torba ile içleri doldurulur.Kalıp tezgaha vurulur ve içindeki çikolata ters çevrilir boşaltılır. Buzdolabında dondurulur.
4-Kalıbı dolaptan alın ve üzerine ganaj krema torbası le sıkılır. Üzerine yarım fındık konur. Bir fındık çok gelip kalıptan taşar.
5- 200 gr. bitter kuvertür benmari eritilir ve buzdolaptan çıkardığınız ganajın üzerine erittiğiniz kuvertürü dökün. Hava kabarcıkları kalmasın diye masaya vurun kalıbı. Üzerine düzleyin ve dondurun. Soğuduktan sonra kalıbı tezgaha sert vurun kalıptan çıkarın.

                                AFİYET OLSUN..........

               



































                                          100 gr. Krema,
                                          100 gr. bitter çikolata tartın.




                     100 gr. krema ve 100 gr. bitter kuvertür çikolatayı benmari erttik ve içerisine vanilya esansı koyup soğuması için dolaba koyun. Sonra çıkartın dolaptan ve mikserle çırpın. Bu ganajı çikolatanın içerisene dolgu olarak kullandım. Üzerine fındık koydum.
















             Benmari eriyip derecesini ayarladığımız çikolata en son kat olarak dökülecek.



















10 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Bu hafta sonu bende yapacağım.. Aralık ayında günlük bir çikolata yapım kursuna gittim. Daha orada öğrendiklerimi yapamadım.. Çok lezzetli oluyor ev yapımı çikolatalar..)) afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Guzel pastalardan sonra harika çikolatalar...
    Ellerine sağlık canım nefissss olmuş yine...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bende yapmıştım 2 workshopta. Çok eğlenceli. Ellerine sağlık ablam. :)

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK. BOL BOL FOTOĞRAFLI ne güzel çikolatalar yapmışsınız. Afiyetle

    YanıtlaSil
  5. Oya'cığım teşekkür ederim. Mutlaka öğrendiklerini uygula evinde.Ben yaptım demen seni çok mutlu edecek emin ol. Birde misafirlerine kahvenin yanında ikram etmen ooooo dedirtecek misafirlerine.Bu kadar güzel pastadan sonra bunuda becerdin seslerini duyacaksın::)) Sevgiler......

    YanıtlaSil
  6. Emel'ciğim teşekkür ederim canım ya . Seni herkes çok seviyor.Pozitif yorumların herkesi memmun ediyor.Senin makoronlarında harika idi canım benim o görsel şöleni unutmadım. Sevgiler ....

    YanıtlaSil
  7. Yağmur'cuğum teşekkür ederim canım. Ellerine sağlık eminim harika olmuştur senin yaptıklarında.Biraz fazla uğraştırsada harika sonuç aldım. Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  8. Nursevin'ciğim teşekkür ederim ,tadı harika oldu yakın olsa idin bir tanesi senindi. Antalya'ya gönderdiğimi düşün birini canım. İstanbul'dan Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. çok emek vermişsin bittiğinde ve yediğinde çoook mutlu olduğundan eminim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık bende evde denemiştim çocuklar pek mutlu oldu :)

    YanıtlaSil