KAYISILI MİHRİBAN




                  Çok değişik sevimli Mihriban'lar oldular.....

                MALZEMELER;

250 gr. kuru kayısı,
200 gr. pirinç fındık,
100 gr. toz şeker,
125 gr. yumurta beyazı,
25 gr. glikoz.

           HAZIRLANIŞI;

1- Kayısılar ince ince kıyılır ve bir tencereye konur.
2-Üzerine yumurta akı ,şeker,glikoz ,pirinç fındık eklenerek kısık ateşte hızla karıştırılarak kavrulur.
3-Kavrulduktan sonra bir tepsiye serilir ve oda sıcaklığında soğutulur.
4-Bu malzemeden 30 gr. ağırlığında küçük toplar yapılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Elips şeklide verebilirsiniz.
5-Önceden ısıttığınınız fırında 130- 140 derecede pişirilir. 10 dk. yeterli oluyor. Üzeri altın rengi alınca fırından alın.
6-Üzerine ister sade ister benmari usulü ile çikolata eritilir üzerine ince şeritlerle süs yapılır.

          NOT ; Aynı tarif incirlede yapılır. Fınfık yerine ceviz konulur.


                        AFİYET OLSUN.....










0 yorum:

Yorum Gönder