Bu böreği senelerdir yaparım. Ertesi güne dahada bir lezzetli oluyor. Gerçek su böreği tadında......
MALZEMELER;
3 adet yufka,
1 paket fiyonk makarna,
125 gr. tereyağı,
500 g.r beyaz peynir ,
Yarım demet kıyılmış maydonoz.
1 yumurta,
ARASI İÇİN;
125 gr. tereyağı,
2 su bardağı süt,
3 yumurta.
YAPILIŞI;
1-Makarnalar haşlanıp süzülür.
2-Peynir ,erimiş tereyağı ve maydonoz karıştırlır.Makarnaya ilave edilir.
3-125 gr. yağ eritilir. Süt ve yumurta ile karıştırılır.
4-Yağlanmış tepsiye 1 yufka serilir.Üzerine makarnalı karışımın yarısı yayılır.Üzerine sütlü karışımın yarısı gezdirilir.
5-İkinci yufka yayılır. Kalan makarna ve sütlü harç yayılır.
6-Üzerine üçüncü yufka serilir .Yanları kapatılır. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülür.200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.
7-Ilık servis edilir.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder