HAŞHAŞLI TATLI
Her seferinde beğenilerek yenen bir tatlı.......
MALZEMELER;
KEKİ İÇİN;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı haşhaş,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN;
1 paket kremşanti tarife göre hazırlayın.
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Bir kaç damla limon suyu.
YAPILIŞI;
1-Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın ,kaynamaya başlayınca orta ateşte 5- 6 dk. kaynatın.Limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
2-Şekeri ve yumurtayı mikserle 5 dk. çırpın.
3-Sıvı yağ ve sütü ekleyip en düşük sonra mikserinizin en yüksek devirde çırpın.
4-Kuru malzemeleri eleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştrın.
5-Yağladığınız orta boy kalıbınıza hamuru boşaltın.
6-Önceden ısıttığınınız fırında 170 derecede pişirin.Fırından alın.
7-Ilıdıktan sonra kare kesin.Şerbetini ilave edin. 30 dk. dinlendirin. Kekinizin üzerine Kremşanti sıvayın ve istediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN........
0 yorum:
Yorum Gönder