KİFLE



                         Çok lezzetli olduğunu şimdiden söyleyim. Bu ölçüden 48 adet çıkıyor.Yapmanız için hemen tarife geçiyorum....

                MALZEMELER;

          HAMURU;

         2 su bardağı süt (ılık olacak),
         1 su bardağı un (ılık olacak),
         1 çay bardağı sıvı yağı,
         1 çay bardağı yoğurt,
         2 yumurta (sarıları üzerine kullanılacak),
         1 paket yaş maya,
         2 tatlı kaşığı şeker,
         1 silme yemek kaşığı tuz,
         2 yemek kaşığı sirke,
         250 gr. tereyağı veya margarin,
         Aldığı kadar un.

       ÜZERİ İÇİN;
              İsteğe göre susam,çörek otu, haşhaş tohumu.....

       İÇ HARCI;

          1 adet kuru sağan,
          300 gr. kıyma,
          Yarım çay bardağı sıvı yağı,
          Tuz ,karabiber, pul biber.

             Tavaya sıvı yağını koyun ve kızsın. Üzerine soğanı küp doğrayın ve ekleyin ve kavrulsun..Kıyma  eklenir ve kavrulmaya devam edilir. En son tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır. Pişen iç harcınız soğuması için kenara alınır.

            YAPILIŞI;

 1-Maya ,ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
2-B ua karışım kabara kadar mayalandırlır.
3-Margarin hariç tüm malzemeler eklenir ve yoğurulur.
4-Hamur üç parçaya ayrılır.
5-Her parçadan cevizden biraz büyük on yumak yapılır.
6-Her bir yumaklar minik minik açılıp aralarına nohut büyüklüğünde parçalanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. En üst parçaya yağ sürülmez.
7-Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
8-Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
8-İçerisne kıymalı içten koyulup sigara böreği sibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
9-Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerine sürülüp,çörek otu serpilir. Önceden ıstılmış fırında 180 derecede pişirilir.

              PÜF NOKTASI;

        Fırın tepsisinde 30 dk. tekrar mayalandırılır.

       


























0 yorum:

Yorum Gönder