FRANSIZ KREMALI MİLFÖY







                             Görsel şöleni olan bir tatlı oldu.......


       MALZEMELER;

1 paket milföy hamuru.

Üzerini süslemek için;
   Çilek ve pudra şekeri.

FRANSIZ KREMASI (Krem Patiseri)

1,5 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
2,5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
Yarım paket vanilya.

       Bütün malzemeyi tencereye alın ve tel karıştırıcı ile çırpın. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğusun ve içerisine 2 yemek kaşığı kremşanti tozu dökün ve mikserle çırpın.

       YAPILIŞI;

1-Milföylerinizi ikiye kesin ve fırında pişirin.Soğusun.
2-Ara katlarına fransız kremanızdan sürün .İkinci kat millföyünüzü yerleştirin.
3-Üzerine pudra şekeri eleyin ve çilekle süsleyin.

                AFİYET OLSUN.......


















0 yorum:

Yorum Gönder