Görsel şöleni olan bir tatlı oldu.......
MALZEMELER;
1 paket milföy hamuru.
Üzerini süslemek için;
Çilek ve pudra şekeri.
FRANSIZ KREMASI (Krem Patiseri)
1,5 su bardağı süt,
2 yumurta sarısı,
2,5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
Yarım paket vanilya.
Bütün malzemeyi tencereye alın ve tel karıştırıcı ile çırpın. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğusun ve içerisine 2 yemek kaşığı kremşanti tozu dökün ve mikserle çırpın.
YAPILIŞI;
1-Milföylerinizi ikiye kesin ve fırında pişirin.Soğusun.
2-Ara katlarına fransız kremanızdan sürün .İkinci kat millföyünüzü yerleştirin.
3-Üzerine pudra şekeri eleyin ve çilekle süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder