KARADENİZ TATLISI (Mısır Unlu)



                             Bugün bu tatlıyı yaptım. Süt tatlısı yapmak isterken bu tatlı ortaya çıktı. Evde mısır unu duruyor.Kullanmadım epeydir ihtiyaç olmadı .Bende bu tatlıyı yaptım. Fındıkta kullandım.Bu tatlı nereye özel olur derken aaa bu Karadeniz'lilere özel olsun dedim. Ben 2 yıl Sinop'ta kaldım. Sinop'a giderken yol boyu yeşillik ,orman ne kadar güzel Karadeniz.Bayıldım, Yolda dur piknik yap yemyeşil .Ağaçlar ,orman ,temiz hava. Biz İstanbul'da temiz havaya hasret kalırken Karadenize selam olsun.Karadeniz'liler ya bana teşekkür eder ,bu tatlım için,yada bana bu nasıl tatlı derler ?:) İsmi ve tarifi bana aittir. Yapanlar ismimi ve blogumu söylerlerse sevinirim. Sevgiler....

              MALZEMELER;

      3 adet yumurta,
      1 su bardağı şeker,
      1 su bardağı mısır unu,
      1 su bardağı hindistan cevizi,
      1 portakal kabuğu rendesi,
      1 adet kabartma tozu,
      1 su bardağı sıvı yağı.
      1 su bardağı dövülmüş fındık.

          ŞERBETİ;

      2 su bardağı su,
      2 su bardağı toz şeker.

        Tencerede önce şerbetimizi 5 dk. kaynatalım ve soğusun .Çok kaynatmayın.

         MUHALLEBİSİ;

         1 litre süt,
         1 su bardağı ; un + pirinç unu +, mısır nişastası. Üçünü karıştırın  toplamı bir su bardağı olsun.
         1 vanilya ,
         1 su bardağı şeker.
         3 yemek kaşığı silme krem şanti tozu.

           SÜSLEMEK İÇİN;

         3 yemek kaşığı hindistan cevizi,
         1 yemek kaşığı kakao.
           İkisini karıştırın. İstediğiniz pastanızın üzerine bu süsü kullanabilirsiniz.

          YAPILIŞI;

        1-Yumurta ve şekeri çırpın .Sıvı yağı ekleyin karıştırın mikserle. Diğer malzemeleri ekleyin.En son fındığı ekleyin ve karıştırın. Kekinizi yağladığınız borcama dökün. Borcam kullanırken altı geç piştiği için mutlaka fırının alt kısmına koyun ki altıda üstü ile eşit pişsin.Önceden ısıttığınız fırnda 170 derecde pişirin.
        2-Soğuyan şerbetinizi sıcak tatlınıza dökün. 10 bekletin.Şerbetini çeksin.
        3-Muhallebinizi pişir. Ocaktan alın ve 3 yemek kaşığı silme krem şanti tozu dökün ve mikserle bolca çırpın.Soğuyan şerbetini emen kekinizin üzerine kremanızı yayın ve soğuması için dolaba koyun. Servis edeceğiniz anda üzerine hindistan cevizli kakaonuzu serpin üzerine. Kare kesip servis edin.

              NOT; Bu tatlıyı bir gün sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

                          AFİYET OLSUN........



















1 yorum:

  1. Merhabalar.. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
    bende bloğuma beklerim ..

    YanıtlaSil