Değişik bir tatlı oldu .Yapmanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER;
250 gr. tereyağı ,
150 gr. pudra şekeri,
2 adet yumurta ,
25 gr. irmik,
40 gr. fındık tozu,
1 paket vanilya,
2 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr.)
ÜZERİ İÇİN;
Bir kase süt,
1 kase susam,
1 kase haşhaş tohumu.
ŞERBETİ İÇİN;
1 lt. su,
1 kilo gr. toz şeker,
1/2 limon suyu.
HAZIRLANIŞI;
1-Oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve irmik karıştırılır.
2-İçerisine toz fındık ,kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un eklenip hamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında.
3-Cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
4-Yuvarlanan bezelerin her bir yanı önce süte sonra susama veya haşhaşa bulanır.
5-Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine 2 cm.aralıklarla dizilir.
6-Önceden ısıtılmış 120-130 derecede 10 dk. sonrasında 180 derecede kızartılır.
7-Fırından çıkartılınca sıcak şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder