ÇİKOLATALI ALMAN PASTASI




                   Her yaptığımda Alman pastasının üzerine pudra şekeri elerim. Ama bu sefer çikolatalı oldu. Çok lezzetli oldu. Klasik Alman pastası ama bu sefer bir değişiklikle görsel yaşamak istedim.....

             MALZEMELER;

1 kg. un,
250 gr. margarin,
70 gr. yaş maya,
3 adet yumurta,
300 gr. pudra şekeri,
200 gr. su,
Yarım çay kaşığı mahlep,
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı.

 KREMASI İÇİN;

1 kilo gram süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
100 gr. tereyağı.

      Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve ocakta pişirin . En son tereyağı ve vanilyayı ekleyin . Mikserle çırpın kremamız ılısın .

   ARA KATINA KOYMAK İÇİN;  2 adet muz.

 ÜZERİ İÇİN; 150 gr. çikolata benmari usulü ile eritin üzerine dökeceğiz.


             YAPILIŞI;

1-Hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olsun.
2-Mayalanıp hamurumuz iki misli oluncaya kadar bekletelim.
3-Hamurumuzu yuvarlak şekil verip tepsimize yerleştirelim.Pastacıklar yine ılık bir yerde 30 dk. tepsi mayası verilir.
4-Tepside mayalanan pastacıklar 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
5-Üzerine kürdanla pişip pişmediğini test edin. Pişmişse fırından alın ve soğusun.
6- Arasını kesin ve krem patisseri koyun.Muz dilimi yerleştirin kremanın üzerine va kapatın pastacığı.
7-Üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün kaşıkla. İsterseniz pudra şekeri eleyin üzerine.

             AFİYET OLSUN....



























0 yorum:

Yorum Gönder