Elmalı kurabiyeyi sevmeyenimiz yoktur sanırım. Çocukken elmayı sevmediğim için elmalı kurabiye yemezdim. Elmayı yemeye başlayınca elmalı kurabiyeyi sevdim. İçerisinde tarçın hoş bir lezzet veriyor. Buyurun tarifime...
Şeklini daha önce aşama aşama resimlediğim şerit poğaçadan bakabilirsiniz;
http://pastakasri.blogspot.com.tr/2014/02/seritli-pogaca.html
MALZEMELER;
Hamuru İçin;
250 gr. tereyağı,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3,5 su bardağı un (bardağınızın büyüklüğüne göre değişir).
Yağ ve pudra şekeri homojen bir şekilde yoğrulur. Diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur. Dinlenmesi için kenara alınır.
İç Harcı İçin;
4 adet elma (rendelenmiş),
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay bardağı ceviz ( ince kıyım olsun)..
Ocakta bu malzemeleri koyun elmalar suyunu çekinceye kadar kavurun. En son dövülmüş cevizleri ekleyin . Soğuması için kenara alın.
HAZIRLANIŞI;
1- Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu, bezelere ayıralım.Hamurumuzu açalım bir kapak yardımı ile yuvarlak keselim. 8 eşit parçaya bölelim.Üçgenlerimiz oluştu.
2-Her üçgenin dar olan kısmına bıçakla 4 veya 5 çizik atalım.Geniş kısma elmalı harcımızı koyalım ve rulo saralım. Ay çöreği gibi iki kenarını hafif kıvırın.
3-180 derecelik önceden ısıttığımız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder