Havalar ısınmaya başladı,biz parfe yapmaya başladık. Bu yaz çok parfe yapacağam gibi.. Çok beğendim bu tarifi. Üzerine siz ne dilerseniz koyabilirsiniz. Pişmaniyede yakıştı.En altta eti burçak yakıştı.
Bir yandan resim çekiyor bir yandan yumurtaları çırpıyorum:))Hadi zaman kaybı olmasın diye ikinci mikserle yumurta aklarını çırpma çabasındayım:)) Harika bir tarif oldu denemenizi tavsiye ederim.
Sevgi ile kalın.....
MALZEMELER;
TABANI İÇİN;
1 paket eti burçak ,
50 gr. tereyağı.
PARFE İÇİN;
1 paket labne peyniri,
1/2 paket krema,
2 yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
1 limon kabuğu rendesi,
1 paket vanilya.
TABANININ HAZIRLANIŞI;
Büsküviler robotta ,toz haline getirtilir.İçerisine eritilmiş tereyağı eklenip karıştırılır.Parfeyi koyacağınız orta boy çemberin altına döşenir.
PARFENİN HAZIRLANIŞI;
1-Ayrı bir kapta yumurtaların akları bir fiske tuz ile çırpılır.Yumurta sarılarıda şekerle çırpılır.Şekerin yumurtaların içerisinde erimesini sağlayın.Bolca çırpın.
2-Üzerine limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenir. Hepsi karıştırılır.
3-Eti burçaklı tabanın üzerine parfe dökülür.
4-Üzerini streç filimle kapatıldıktan sonra ,derin dondurucuda dondurulur.4-5 saat derin doncurunuzda kalsın.
5-Donan parfenizin üzerine pişmaniye koyun ve 8 dilime kesin. Hemen servis yapın çabuk eriyor. Ben kesilmiş servis halini resimleyemedim.
AFİYET OLSUN.....
Ellerine sağlık Tülincim nefiss
YanıtlaSilTeşekkür ederim Funda'cığım:) Sevgiler...
YanıtlaSilPişmaniye ve limon ikilisinin birlilte olması beni pek açmadı.
YanıtlaSil