PATATESLİ AY ÇÖREĞİ



                              Bu çöreğin hamuru çok değişik .Hamurun içerisine haşlanmış patates koyuyoruz.
Patatesin olması hamuru yumuşacık yapıyor.

         MALZEMELER;

3 adet yumurta,
250 gr.margarin,
2 kahve fincanı ılık süt,
1 paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
5 adet haşlanmış patates,
Aldığı kadar un.

     İÇ MALZEMELER;

250 gr. beyaz peynir,
Yarım demet maydonoz.

     ÜZERİ İÇİN;

Susam ve çörek otu.

  YAPILIŞI;

1-Süt ,maya ve şeker karıştırılır.Diğer malzemeler eklenir yumuşak bir hamur elde  edilir.
2-Hamuru mayalandırın ve 4 eşit parçaya bölün.
3-Sekiz eşit bezeye ayrılır .Peynirli iç konur ve rulo şekilde kapatılır. Ay şekli verilir.Mayalanması için tepsi mayası yapılır.
4-Üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir.
5-200 derecelik fırında pişirilir.

                            AFİYET OLSUN......




















2 yorum:

  1. çok lezzetli görününyor ellerine sağlık :)
    takipteyim çok beğendim blogunu canım, bana da beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim bende sizi takip edeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil