Bu çöreğin hamuru çok değişik .Hamurun içerisine haşlanmış patates koyuyoruz.
Patatesin olması hamuru yumuşacık yapıyor.
MALZEMELER;
3 adet yumurta,
250 gr.margarin,
2 kahve fincanı ılık süt,
1 paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
5 adet haşlanmış patates,
Aldığı kadar un.
İÇ MALZEMELER;
250 gr. beyaz peynir,
Yarım demet maydonoz.
ÜZERİ İÇİN;
Susam ve çörek otu.
YAPILIŞI;
1-Süt ,maya ve şeker karıştırılır.Diğer malzemeler eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
2-Hamuru mayalandırın ve 4 eşit parçaya bölün.
3-Sekiz eşit bezeye ayrılır .Peynirli iç konur ve rulo şekilde kapatılır. Ay şekli verilir.Mayalanması için tepsi mayası yapılır.
4-Üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir.
5-200 derecelik fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN......
çok lezzetli görününyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSiltakipteyim çok beğendim blogunu canım, bana da beklerim sevgiler
Teşekkür ederim bende sizi takip edeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSil