PROFİTEROL



                      Profiterolü sevmeyenimiz yoktur sanırım. Buyun tarife....

                 MALZEMELER;

1 su bardağı un,
1 su bardağı su,
100 gr. margarin,
1 fiske tuz,
1 adet kesme şeker,
4 adet yumurta.

        HAMURUN HAZIRLANIŞI;

1-Su tencereye konur içerisine margarin ilave edilir.
2-Su kaynayıp yağ eriyince içerisine elenmiş un ,şeker ve tuz ilave edilir.
3-Kısık ateşte pişirilir.
4-Tüm suyu çekip helva kıvamına gelince ocaktan alınıp 10 - 15 dk. soğumaya bırakılır.
5-Yumurtalar tek tek ilave edilir.Sıkma torbasına konulup ,tepsiye top top sıkılır.
6- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 -30 dk. hafif pembeleşinceye kadar  pişirilir.
7-Fırından alınarak soğutulur.İçerisine krema ile doldurulur.

İÇ KREMA MALZEMESİ;

2 su bardağı süt,
2 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı un,
2 tatlı kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
2 yumurta sarısı.

    İÇ KREMANIN YAPILIŞI;

Bütün bu malzemeyi geniş bir tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.ılıdıktan sonra profiterollerin içerisine krema sıkma torbası ile sıkın.

     ÜZERİNE ÇİKOLATA SOS MALZEMESİ;

 2 su bardağı  süt,
1 su bardağı şeker,
1 paket kakao,
2 yemek kaşığı silme un,
2 yemek kaşığı sıvıyağı,
80 gr. bitter çikolata (ince kıyılmış)

     YAPILIŞI;

 Bütün malzeme bir tencerede kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.En son ince kıydığınız bitter çikolata eklenir ve erimesi için karıştırlır. Profiterollerin üzerine çikolatalı sos dökülür.

                          AFİYET OLSUN.......













0 yorum:

Yorum Gönder