UNLU BÖREK (Teremyağ Gurme)



                         Hazır yufkadan yaptım,fakat ara katına un koyduğum için adını ,unlu börek koydum. Benim diğer tarifimden esinlenerek yaptığım atmosyon bir tarifim.
                       Teremyağ Gurme ile harika oldu. Ben Tavsiye Meleğiyim.Şefika hanımın ve tavsiye evinden hediye gelen Teremyağ gurme ile harika bir UNLU BÖREK yaptım.Şiddetle yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir börek oldu.

  MALZEMELER;

6 adet yufka,
300 gr. teremyağ gurme,
300 gr. kıyma,
3 adet iri patates,
1 adet iri kuru soğan,
1 çay bardağı karabiber,
1 çay kaşığı dolusu tuz,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
Yarım su bardağı un.

  ÜZERİ İÇİN;

1 yumurta sarısı,
Yarım çay bardağı teremyağı gurme  ve sıvı yağı karışımı,
1 çay bardağı susam.

      YAPILIŞI;

      1-Tavaya kıyma konulup harlı ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir.Soğaan brunuaz doğranır,zeytinyağı ilave edilip soğanlar şeffaflaşınca tuz,karabiber konulup altı kısılır.
       2-Patateslerin kabukları soyulup rendelenir.Rendenin iri kısmı ile rendeleyip ,suyunu sıkın patateslerin.Kıymaya ilave edip 2-3 dk. çevrilip altı kapatılıp soğuması beklenir.
      3-Teremyağ gurme eritilir,1 adet yufka tezgaha serilir,fırça yardımı ile teremyağı gurme yufkanın her yerine sürülür.İkiye katlanır yufka .Katlanan yere tekrar fırça ile teremyağı gurme  sürülür.1 yemek kaşığı kadar un elenir yufkanın üzerine .Yufka 4 e kesilir ve içerisine harç konur.Bol bir şekilde sigara böreği sarar gibi sarılır.
       4-Üzerine teremyağlı yumurta sürülüp susam serpilir.Diğer yufkalar içinde bu işlem yapılır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ilık olarak servis edilir.

                                 AFİYET OLSUN....













0 yorum:

Yorum Gönder