CHOCOLATE TART (Çikolatalı Tart)



       

                   MALZEMELER;

TART HAMURU İÇİN;

       125 gr. tereyağı,
       1 çay bardağı pudra şekeri,
       2 yumurta sarısı,
       1 paket vanilya,
       1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
       Aldığı kadar un ( 3 su bardağı ).

   YAPILIŞI;

1- Yumurta , şeker, tereyağı mikserle karıştırılır (kabartılmaz),
2- Vanilya kabartama tozu,ve aldığı kadar un eklenilir . Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
3- Streçlenir 20 dk. buzdolabında beklenilir.
4-Yarım cm. kalınlığında açılır ve yağlanmış buzdolabından beklettiğimiz tart kalıbımızın içerisine yerleştirilir.Çatalla delik açalım ki kabarmasın. Üzerine yağlı kağıt koyup içerisine nohut koyup fırına verebilirsiniz nohutun ağırlığı tartın kabarmasını önlüyor.İşimiz acele olunca bu işlemi yapmak zor ,zamandan kazanmak adına.
5-180 derecelik fırında az pişirilir.
6-İçerisine kreması konulup tekrar fırına verilir krema katılaşana kadar pişirilir fırında.Fırından alın ve soğusun.Üzerine kremasını dökün.Beyaz sosunu krema sıkma torbasına koyun ve ucunu çok az kesin. Üzerien yuvarlaklar olacak şekilde sıkın. Ve kürdanla orta kısımdan başlayın kenara doğru çekin şekli çıkacaktır.

         ÇİKOLATALI KATI İÇİN;

150 gr. krema,
150 gr. çikolata,
2 adet yumurta sarısı,
1 adet bütün yumurta,
75 gr. tereyağı,

       1-Kremanın kenarları kaynatılır ocaktan alınır.Fokur fokur kaynatılmaz krema,sadece kenarları. Çikolata ve tereyağı eklenir, karıştırılarak eritilir.
        2-Kremamız soğuyunca yumurtalarımız yedirilir.Yarı pişmiş tartımızın üzerine dökülür.150 derecede 15 dk. pişirilir.

           ÜST SOS MALZEMESİ;

10 krema,
20 gr. framboaz kuvartür çikolata.
  
        Krema ocakta kenarları kaynatılır ,ocaktan alın. Üzerine  framboazlı çikolatayı ekleyin ve eritin. Ilısın .Soğuyan çikolatalı katınızın üzerien kaşıkla şekiller yapın.

                                            AFİYET OLSUN....








           























0 yorum:

Yorum Gönder