Schokolade Käsekuchen Mandarine


 Alman Cheesecake  ile sizlerleyim. Almanya'ya gittiğimde vişnelisini yemiştim. Sadesini yapanlar olmuştu. Ablamın arkadaşları harika masalar hazırlayıp çok  hoş pastalar tattırmış.
Bu tarif diğer tariflerden farklı. İçerisinde krema yok. Puding tozu pişiyor.......

MALZEMELER;


1 . KATI ;

Bir paket kakaolu büsküvi,
6 yemek kaşığı tereyağı . 

Büsküvileri ezin erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız kalıbın altına yayın.1 cm. kadar olacak.....

2 .KATI ;

 2 yumurta,
100 gr. toz şeker,
50 gr tereyağı,
200 gr. lable peyniri,
Yarım çay bardağı un,
1 muzlu puding,( vanilyalı puding ne isterseniz ....)
1 su bardağı süt,
1 kutu mandalina konservesi.

1-Önce bir su bardağı sütü , toz muzlu pudingi 50 gr. tereyağını  pişirelim.Ilıması için kenara alalım.
2-Yumurta  ve şekeri mikserle çırpın. Labneyi ve pişmiş pudingi ekleyip mikserle karıştırın.
3-Mandalina konservemizi süzelim.Yarım bardak una bulayın. Yukardaki karışıma katalım. Büsküvili katın üzerine döküp önceden ısıttığınız  170 derecelik fırında  50 dk. pişirin. Fırından soğuyuncaya kadar çıkartmayın.
4-Soğuyan pastanızın üzerine ganajınızı dökün. Ertesi gün servis edin. Kek kalıbınızdan ertesi gün çıkartın.

3. KATI ; GANAJ;

100 gr. bitter kuvertür çikolata,
100 gr. krema.
Geniş bir kapta kremanızı ısıtın . Çikolatanızı koyup eriyinceye kadar karıştırın. Ilıyan ganajınızı  pastanızın üzerine akışkan bir şekilde dökün.



NOT: Ertesi gün çok daha lezzetli oluyor.....

AFİYET OLSUN........








































0 yorum:

Yorum Gönder