ÇIT ÇIT BÖREK



                       Yerken  çıt - çıt diye  ses geliyor bende ismini Çıt Çıt Börek koydum:) Çok lezzetli oldu. Lezzetli olmasını istiyorsanız mutlaka bir gün difrizde bekletmelisiniz. Mükemmel bir börek oldu. Mutlaka yapmalısınız. Böreğinizi yapın ,difrizinizde günlerce durabilir.....

        MALZEMELER;

2 adet yufka.

    SOSU;

1 su bardağı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı sirke,
2 yemek kaşığı un.

İÇ MALZEMESİ;

Peynir ve maydonoz.


       YAPILIŞI;

1-Yufkanın birini masanızın üzerine serin,
2-İçerisine sosunuzdan fırça yardımı ile her yerine sürün,
3-İkinci yufkanızı üzerine serin ve sosunuzu fırça ile süsrün,
4-Yufkayı önce ikiye ,sonra  dörde  kesin. Toplam 12 adet kestim ben siz boyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz,
5-Peynirli harcınızı koyun,Ve bol rulo sarın,
6-Difrize koyun bir gün beklesin börekleriniz,
7-Ertesi gün yağlanmış fırın tepsinize dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün,
8-200 derecelik fırınınızda pişirin,
9-Sıcak servis edin.

               AFİYET OLSUN......




0 yorum:

Yorum Gönder