LİÇİ REÇELİ



                   Çekirdeği çok olan bir meyve. Bu reçeli yaparken çekirdeğini almak istemedim. Çünkü eriyip küçücük kalacaktı. Değişik bir meyve tadınıda sevdik .Benin sevdiğim tarzda bir atmosyon reçel yaptım.......

                   MALZMELER;

       1 su bardağı liçi,
       1 su bardağı şeker,
       2 kabukları soyulmuş rendelenmiş elma,
       1 çay kaşığı tarçın,
       4 -5 adet karanfil,
       Minik bir parça taze rendelenmiş zencefil. (Yarım çay kaşığı).

                   1-Kabuklarını soyduğunuz Liçi meyvesini geniş bir tencereye alın. Diğer malzemeleri ekleyin ve 2 saat kenarda şekerin erimesini bekleyin.
                    2- Ocakta pişirmeye başlayın. Kıvamını alan reçelinizi soğuması için kenara alın . Kavonoza boşaltın....

                          AFİYET OLSUN....







Liçi

Çin kökenli olan Liçi meyvesi, 15-20 metre yüksekliğe erişebilen ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Geçmiş zamanlarda kral meyvesi olarak da isimlendirilen Liçi, ortalama 3 cm çapında olup, sert, kırmızımsı bir kabuğa sahiptir.
Kabuğu kolayca soyulan Liçi meyvesinin içi yarı saydam-beyaz, üzüme benzer yumuşak kıvamda ve tatlıdır. Meyvesinin içindeki çekirdek yenmemelidir.
Verita Liçi yılın 12 ayı boyunca Mauritis, G. Afrika, İsrail ve Madagaskar’dan ülkemize getirilmektedir.













0 yorum:

Yorum Gönder