DİL PEYNİRLİ PİRİNÇ TOPLARI



                     Çok değişik süper toplar oldular. Özellikle sıcak tüketin . Ben çok beğendim denemenizi tavsiye ederim. Biraz uğraştırsada denemeye değer bir lezzet oldu.

                  MALZEMELER;

      500 gr. baldo pirinç,
      2 adet yumurta,
      200 gr. dil peyniri,
      750 ml. su,
      2 yemek kaşığı sıvı yağı,
      1 çay kaşığı yeni bahar,
      1 dal taze biberiye,
      1 dal taze kekik,
      500 gr. Panko veya Galeta Unu,
      Tuz,
      Karabiber.

           HAZIRLANIŞI;

           1-Geniş bir tencereye sıvıyağı ekleyin. Daha sonra , yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurun. 750 ml. kaynar suy, tuz ve karabiberi ekleyip pilav gibi pişirin. Demlenmeye bırakın .
           2-Pilavınız soğuduktan sonra , içerisinde ince ince doğradığınız  taze kekik, taze biberiye , yeni baharı ekleyip harmanlatın. El yardımıyla pirinçlere şekil verin . Ortasına minik minik doğranmış dil peynirlerin küplerini yerleştirin. Ve ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.
          3-Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtaların içerisine pirinç toplarını bulayın. Akabinde pankoya veya galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.


                   AFİYET OLSUN....









3 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Bunu tatmisligim var..bir tarif bulmuştum net te ama güzel olmamıştı. Bu aradığım tarif. Supersonics. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet biraz zahmetli yemeğe benziyor canım :) Ama tadı eminim çok lezzetli olmuş o kadar emeğe karşı ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. This is really a wonderful post.

    YanıtlaSil