SÜT REÇELİ ( Milk Jam )





SÜT REÇELİ (Milk Jam)
Acaba kesilir mi diye düşündüm ,çünkü içerisinda karbonat var.Normalde karbonat koyduğumuzda süt kaynayınca kesilip lor peyniri olur. Düşünmedim değil fakat kesilmedi şeker koyduğumdan dolayı süt kesilmedi,diye düşünüyorum.

Kahvaltılarda,pastalarınızda kulanabilirsiniz.
                             İlk süt reçelini duyduğumda şaşırmıştım,tıpkı turunç reçeli,ceviz reçeli,domates reçeli gibi. Ama bu onlar kadar zor bir reçel değil.Senem hanımdan aldım tarifini, tabikide ben biraz internetten araştırdım ve biraz farklı yapmak istedim,kıdemli bloger arkadaşım,dün kendisi yaptı,bugünde ben yaptım,
 yarında sizin yapacağınıza eminim:)
Fransızlar bu reçele, Karemelli süt reçeli diyorlarmış.. (Canfiture de Lait au)
 Şimdiden afiyet olsun..................Ya bana teşekkür edeceksiniz,yada bu ne diyeceksiniz :))))))))

 Afiyet olsun . Sevgilerimle.........


             MALZEMELER;

          - 1 Litre süt,
          - 1/2 çay kaşığı deniz tuzu,
          - 1/2 çay kaşığı karbonat,
          - 1 adet Dr. Oetker vanilya,
           - 1 su bardağı şeker,
           - 1/2 çay kaşığı tarçın ( eşimin isteği üzerine koydum).



           YAPILIŞI;

      Geniş bir tencereye sütü ve şekeri koyup kaynatın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve bir saaat kaynatın. Kıvamı resimdeki gibi koyu bir kıvam olacaktır. Soğuduktan sonra ,kavonoza koyup dolapta saklayabilirsiniz.

     Nerelerde kullanabilirsiniz; kahvaltılarda, pastalarda ,kanepelerde............

                                                  Tülin Kalkan











3 yorum: