Çarkıfelek Meyveli Ve Beyaz Çikolatalı Mousse Pastam



                           Bu pastamı yapalı yaklaşık iki ay olmuştur. Zaman bulupta yayınlamayamadığım doğrudur sevgili blogger arkadaşlarım ve sevgili takipçilerim. Aymosyon bir tarifimdir. Verita meyvesi olan Çarkıfelek meyvesi ile yaptım mousse ..... Harika bir pasta oldu. Süs kısmını iki şekilde yaptım sizler nasıl süslemek isterseniz zevkinize kalmış aruz ettiğiniz şekilde süsleyin. Zamanım çok kıymetli hemen tarifi yazmaya geçeyim eeee aranızda yapmak isteyen hanımlar olabilir.

                          Ben  üzerindeki süsleri kalpli olanları yaptım, hazır kalpli kalıplar var ondan alıp beyaz çikolatayı erittim 1 saat buzdolabında dondurdum. Uzun çubuk çikolatalı süsler hazır çikolatalı çubuklardan aldım ve süsledim. Beyaz para gibi yuvarlak beyaz çikolataları hazır pasta malzemeleri satılan yerlerden aldım........

       MALZEMELER;

 2 Pat pandispanya.

   - Çarkıfelek Meyvelisi Ve Beyaz Çikolatalı Mousse İçin Malzemeler;

      150 gr. beyaz çikolata,
      2 adet beyaz yumurta akı,
      40 gr. şeker,
      100 ml. krema,
      2 adet çarkıfelek meyvesi.

         HAZIRLANIŞI;

1- Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin.Kenara alın ve oda ısısına getirin.
2-Yumurta beyazını tepecikler elde edene kadar çırpın ve azar azar şekeri ekleyip çırpmaya devam edin .
3-Ayrı bir kapta kremayı yumuşak tepecikler elde edene kadar çırpın. Kremanın yarısını nazikçe yumurta beyazlarına ekleyin .
4-Eritilmiş çikolatayı ilave ederek  kalan krema ve çarkıfelek meyvesinin içi ile birlikte karıştırın,
5-Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

   BİTTER ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN;

200gr. bitter çikolata,
200 ml. krema.

       HAZIRLANIŞI;

1-Kremayı ockata kenarları kaynayıncaya kadar ısıtın ocağınızın altını kapatın ve bitter çikolatanızı rendeleyin ve içerisine atın erimesi için karıştırın.
2-Kıvamının biraz koyulaşması için kenara alalım.

   ÇARKIFELEK JÖLESİ;

 2 adet çarkıfelek meyvesini ezin,
 1 adet hazır dr. oetker jölenin içerisine koyun ve arifteki gibi pişirin ılıması için kenara alın.

      PASTAMIZIN YAPILIŞI;

1- Pandispanyamızın birinci patını çemberimize koyalım ,çarkıfelek meyveli beyaz çikolatalı moussemizi yayalım,üzerine çikolata parçacıkları serpelim,
2-İkinci pat pandispanyamızı koyalım ve üzerine bitter çikolatalı ganajımızı yayalım,
3-Üzerine çarkıfelek meyveli jölemizi dökelim ve buzdolabında 5 saat dinlendirelim.
4-Üzerine çikolatalı kalpler , çikolatalı çubuklar ile süsleyin. Sizin arzunuza kalmış süsleme işi.....


                      AFİYET OLSUN........

















3 yorum:

  1. süper görünüyor, ellerinize sağlk

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş. Bu ne güzel görüntü. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim arkadaşlar:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil