PRENSES PASTA (Muzlu)


                    Almanya'dan getirttiğim malzemelerle yaptım..... Özellikle kremasının lezzeti harika idi.Biraz atmosyon bir pastam oldu:) 


 Pandispanyası İçin; 


3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri kar beyaz olup köpürünceye kadar çırpın. 1 yemek kaşığı ılık su ekleyin ki pandispanyamız nemli olsun.2 su bardagından 2 parmak az unu ve 5 gr. Kabartma tozunu eleyin. Tahta kaşıkla alttan üste köpürttüğünüz yumurtayla karıştırın.Tereyağı ile yaģladığınız tart kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca ters çevirin. 


İÇ KREMASI; 200 gr. Mascarpone peyniri, 100 gr. Krema , 2 adet krema sertleştirici. 4 yemek kaşığı pudra şekeri. Mikserle çırpın ve pandispanyanızın içerisine yayın. 


Üst Kısmı İçin; 1,5 adet muz . Muzları ince dilimleyin ve  kremanin uzerine dizin. 


            JÖLESİ : 1 su bardağı su ve  jöleyi koyun ocakta pişirin vemuzları üzerine ince bir tabaka halinde yayın.3 -4 saat dinlendirin.Ben resim için acele ettiğim için kestim. Dinlendirip keserseniz daha iyi sonuç alırsınız.... Dinlendirip servis yapın. 


                                          AFİYET OLSUN......




2 yorum:

  1. ellerine sağlık,çok lezzetli, görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.Alpha ZXT Ive read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!http://www.healthsupreviews.com/is-alpha-zxt-scam-or-legit/

    YanıtlaSil