ADANA KEBAB



                   Bizim lokantamız vardı  bende Adana'yı oradan öğrendim. Lokantamızın hatırası şişleri saklamıştım,arada bir çıkartır yaparım.Pikniğe gittiğimizde ,lokantacı kızı olduğum için yemeklerim çok beğenilir. Anneciğim harika yemekler yapardı. Özellikle lokantamızın ilk aşcısı annem ,sütlaç ve Arabaşı ile lokantamıza epey destek vermiştir. Annelik fedakarlık ister derler ya doğru anneciğim çok fedakarlık yaptı her anne gibi çocuklarına Canım annem :))
                  Adana'yı mutlaka dinlendirin buzdolabınızda ,bu bir püf noktadır. Dinlendirmessiniz şişten düşer,ateşinizin üzerine:(((

           MALZEMELER;
1 kg. dana bonfile kıyma,
1 adet kuru soğan (rendelenmiş),
150 gr.kuyruk yağı kıyma,
150 gr. kuzu boşluğu kıyma,
Karabiber,
Acı pulbiber,
1 tatlı kaşığı isot,
Yarım demet maydonoz (ince kıyın),
Tuz,
1 tatlı kaşığı salça.

          YAPILIŞI;

         1- Kıymanızı karıştırın baharatınızla birlikte 20 dk. yoğurun.Buzdolabınıza 2 saat koyun dinlensin.Dolaptan çıkartın ve  bütün malzemeleri yoğurun ve 1 gün  buzdolabınızda bekletin.
         2- Şişe takmaya başlarken elinizi sıvıyağı veye su ile ıslatalım ki et elimize yapışmasın. Şişimize kıymamızı elimizle yayalım.Su ile ıslatıp parmağımızın izinin çıkmasını sağlayalım.
          3- Buzdolabında mutlaka bir gün dinlensin. Mangal kömüründe pişirin.

        YANINDA; Soğan salatası ve Ezme ile yiyebilirsiniz. Ben mutlaka,fırından ince lavaş ekmeği aldırırım.

           EZME;
       2 adet salatalık,
       3 adet domates,
       1 adet kuru soğan,
       Yarım demet maydonoz,
       Tuz,
       4 yemek kaşığı sıvıyağı,
       1 yemek kaşığı biber salçası,
       Pul biber.

                 Bütün malzemeleri rondodan geçirin. Tabağınıza alın servis yapın.
   
                        AFİYET OLSUN.....










0 yorum:

Yorum Gönder