PRENSES YAŞ PASTA



26 cm.'lik kalıp kullanın. Pastahane yaş pastası oldu.Evinizde rahatlıkla yapabileceğinizi düşünüyorum .Devamlı pratik yapmakla alakalı olduğunu baştan söylüyeyim. Bu gün güzel olmaz ,fakat diğer yaptıklarınızda eliniz alışır ve güzel yapmaya başlarsınız..........

MALZEMELER;
4 yumurta,
160 gr. şeker,
60 gr. su,
1 paket kabartma tozu,
220 gr.un,
1 paket vanilya,
20 gr. ovaleks.

KREMASI İÇİN;
 2,5 su bardağı süt,
1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
Kremamız piştikten sonra; 
50 gr. tereyağı ,
 1 paket vanilya.

 ÜZERİ İÇİN ;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı süt.

BEYAZ GANAJ ;
200 gr. beyaz ganaj ve 100 gr. krema. (benmari usuli ile eritin ve çikolatanızın en son katına dökün).
 
MUTLU YILLAR YAZISI VE KENARININ KONTURU İÇİN;
 150 gr. bitter çikolata ganajı eritin ve krema sıkma torbanıza koyun ,kenarının konturunu ve yazınızı yazın. (Benmari usülü ile eritin çikolatanızı).



YAPILIŞI;

                 1-Yumurta,şeker,su ve ovaleks 3 dk.çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır mikserle.Yağlı kağıt serilmiş 26 cm.lik kalıba dökülerek 175 derecelik fırında 40 -45 dk. pişirilir. 
                2-Pandispanyamız soğutulup 3 'e kesilir.Birinci pandispanyamızın üzerine pişirdiğimiz kremamızın içerisine 4 yemek kaşığı krem şanti ekleyip üzerine sürüyoruz.Ara kata çikolata drajeleri,frambuaz koyuyoruz.Üzerine krem şanti sürüyoruz. Her kat için bu işlemi tekrarlıyoruz.
                   3- En üstüne krem şanti sürüyoruz.Beyaz ganaj çikolatayı eritip (benmari usuli )üzerine döküyoruz. 
4- Ortasına bitter ganaj çikolatayı eritip kare yağlı kağıda dökmüştük ve dondurmuştuk dolapta,onu dolaptan çıkartın ve kare bıçakla kesin üzerini pastanızın frambuaz koyun kenarlarına kare kestiğiniz çikolatayı koyun dik olarak.                 
5-Bitter çikolatayı benmari usülü ile erittik ve krema torbasına koyup kenarının konturunu çektik ve mutlu yıllar yazınısın yazdık.
 AFİYET OLSUN........







   
                           Ovaleksi tartın...

         

                         Suyu tartın....


                        Unu tartın......
                      Ve pandispanyanızı yapın......































                  Krem şantinizi aşağıda ki resimde ki gibi hazırlayın...























              Buz dolabında dondurun ve kare kesin.





 Beyaz çikolatamız eridi ve 100 gr. sıvı krema ekledik karıştırıyoruz.































            Eritilmiş bitter ganaj çikolatamızı; krema sıkma torbamıza koyup pastamızın konturunu çekiyoruz.
                          100 gr. yeterli olacaktır.(Benmari yöntemi ile)

































1 yorum:

  1. Nefissss olmuşlar bu güzellikler gözümden nasıl kaçmış yahu…
    Ellerine sağlık özellikle ilk pastaya bayıldım tam benlik…
    Sevgilerimle Tülincim...

    YanıtlaSil