KEK DOLMASI



              İçerisi dolgu kreması ve meyveli olduğu için kek dolması oldu pastamın adı. 15- 18 kişiliktir.
Kalıp olarak 26 cm . lik çember kullanılır.

                MALZEMELER;


   PANDİSPANYASI İÇİN;

 4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı un,
5 yemek kaşığı un.

SOS İÇİN;

 1 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
5 yemek kaşığı un,
10 gr. margarin,
1/2 su bardağı hindistan cevizi.

Sosun Hazırlanışı; Un , şeker ve süt karıştırlır. Ocağa alınarak pişirilir. İnmesine yakın margarin ve hindistan cevizi eklenir.Mikserle çırpılır.Ilıdıktan sonra kullanılır.

     ÇİKOLATA SOSU İÇİN;

1 su bardağı süt,
1 küçük kahve fincanı şeker,
1 tatlı kaşığı dolusu nişasta,
1 yemek kaşığı kakao,
80 gr. bitter çikolata.
       
       Çikolata sosun hazırlanışı; Nişasta , şeker,kakao ve süt karıştırılır.Pişirilir.İnmesine yakın çikolata eklenir ve eritilir.Ilıdıktan sonra kullanılır.

      HAZIRLANIŞI;

1- Yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.
2-Daha sonra üzerine un , kabarta tozu , vanilya ve kakao ilave edilir.
3-Tahta kaşıkla karıştırılır. Keki önceden ısıtılmış fırında 170 dereclik fırında pişirilir.
4-Kek soğuduktan sonra 2 ' ye kesilir.
5-Altı yuvarlak bir borcam strecle kaplanır.Kekin bir parçası çanak şeklinde ortasına yerleştirilir.Diğer parçasını küçük boy çemberle kesin kenar kısmınıda yuvarlak kalıbınızın kenarı olarak kullanın. Ortasındaki kesilen kısmı kremadan sonra üzerine koyacağız.
6-Hazırlanan muhallebi üzerine dökülür.Diğer parça üzerine kapatılır.
7-Bir ,iki saat buzdolabında bekletilir.Buz dolabından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevrilir.
8-Üzerine pişen sos dökülür.Ilıdıktan sonra çikolatalı fındık drajesi ile süslenir. Dilimlenerek servis edilir.

                      AFİYET OLSUN.......



















3 yorum: