PAZILI KOL BÖREĞİ



                                    Yapımı çok zor olduğu için midir nedir bilmem?  çok lezzetli oluyor bu tür börekler .Bu börekte pazılı tam mevsimi şuara pazını buyurun tarifime.....

                 MALZEMELER;

1 kg. böreklik un,
2 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı sirke,
1 silme çorba kaşığı sirke,
Aldığı kadar su.

       HARCI İÇİN;

1 kg. pazı,
2 çay barağı sıvı yağı,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pul biber.

         Pazılar ince doğranır ve yıkanır. İnce kıydığınız soğanı kavurun ,diğer malzemelri ekleyin. Pazıları bir çevirin fazla kavurmayın. Fırındada pişeceği için fazla pişmesinler. Soğuması için kenara alın.

      Hamurun ara katları için ; 1 su bardağı sıvı yağı.

    Üzeri için; 2 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı sıvı yağı.

       YAPILIŞI

1- Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun ve 30 dk. dinlendirin.
2-Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır. Ve yuvarlak tabak büyüklüğünde açılır.Üzerien bolca yağ sürülür.Tepside 30 dk. bekletilir.
3-Sonra elle çevirerek ince bir şekilde açılır. 2'ye katlanır.Tekrar az olma şartı ile yağlanır.İç konulur.Uzunlamasına sarılır.
4-Yağlanmış fırın tepsisine kol börekleri dizilir.
5-Yağ ile çırptığımız yumurta sarısı üzerine sürülür.
6- Önceden ısıttığımız fırında pişirilir.

                                    AFİYET OLSUN.......






















0 yorum:

Yorum Gönder