Görsel şöleni olan bir kiş sizlerle.....
MALZEMELER;
HAMURU;
250 gr. un,
150 gr. tereyağı,
1/4 su bardağı su,
1 çay kaşığı tuz,
1 adet yumurta sarısı.
HARCI İÇ MALZEMESİ;
2 adet kabak,
2 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı kara biber,
Tuz.
SOS MALZEMESİ;
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1/2 su bardağı süt,
Tuz.
ÜZERİ İÇİN;
100 gr. kaşar peyniri.
HAZIRLANIŞI;
1-Hamur için ,un geniş bir kaba konur ve tereyağı ile yoğurulur.
2-Diğer malzemeler eklenir ve hamur toplanana kadar yoğurulur.
3-Hamur streçlenip 15 dk. dolapta dinlendirilir.
4-Merdane ile yarım cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirilir.Üzeri çatalla delinir .
5-İç malzeme için,sebzler minik küp şeklinde doğranır ve tencerede üzeri geçecek kadar su konup yumuşayıncaya kadar sebzeler haşlanır.Ve suyu süzülür.
6-Soğan ince kesilir. Tavada tereyağ ile sötelenir. Ilıyan soğanların üzerine süzülmüş sebzeler karıştırılır.
7-Pişip soğuyan tartımızın üzerine sebzeleri yerleştirelim.
8-Sosumuzu çırpalım ve sebzelerin üzerine dökelim.
9-Önceden ısıttığınınz fırında 170 derecede pişirilir.İnmesine yakın rende kaşarınızı üzerine eklenir ve fırından çıkartılır.
PÜF NOKTASI;
1-Tart hamurunuzun yumuşamamsı için çok yoğurulmalıdır.
2-Dolapta dinlendirilirse rahat açılır.
3-Kaşar peynirinin yanmaması için en son eklenir.
4-Çeşitli sebzelerlede yapılabilir.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder