Her zaman severek yediğimiz bir lezzet......
MALZEMELER;
250 gr. tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
2 yemek kaşığı sirke,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Yarım çay kaşığı muskat rendesi,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN;
Susam ve süt.
YAPILIŞI;
*Sıvı malzemeler krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
*Kabartma tozu,mahlep,aldığı kadar un eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.1 saat dinlendirilir.
*Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
*Simit şekli verilir .
*Üzerine süt sürülür , susam serpilir.
*180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.....
Merhaba,
YanıtlaSilBlogunuzu çok begendim ve sizi takibe aldım :)
Bende bloguma beklerim.
Sevgiler,
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
Ebru'cuğum teşekkür ederim:) Sevgiler.....
YanıtlaSil