ANNE KEKİ (Zencefilli, zerdeçallı)





                  Çocukluğumuzun kekine, ben kış aylarında bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için içerisine taze zencefil ve taze zerdeçal rendelemeye başlarım .Verita firmasının Zerdeçalı ve Zencefili çok taze ,süper.

                              Buyurun tarifime.....


   MALZEMELER;

3 adet yumurta (oda sıcaklığında),
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında),
150 gr. tereyağı (eritilmiş ve ılınmış olmalı, isterseniz katı yağıda kullanabilirsiniz ben tereyağı kullandım),
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil ,
1 çay kaşığı taze rendelenmş zencefil,
1 limon kabuğu rendesi (aroma vermesi için),
2 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı un.

    Üzeri İçin ;
Ceviz kırıkları .

         YAPILIŞI;

       1-Yumurta ve şekeri  köpürünceye kadar mikserinizle çırpın.
       2- Tereyağınızı , sütünüzü ,limon kabuğunu ekleyin mikserinizle çırpın.
       3-Un ,kabartma tozu,vanilyanızı eleyin ve sıvı karışıma ekleyin.
       4-Kalıbı ben hazır kullandığım için yağ ve unlamadım. Siz kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın. Kekinizi kabınıza boşaltın. Üzerine cevizinizi dökün.
       5-Önceden ısıttığınınız 180 derecelik fırınınızda 40 - 45 dk. pişirin.
       6-Fırından çıkarttığınınız kekinizi soğuttuktan sonra kalıbından çıkartın. Keserek servis yapın.

                             AFİYET OLSUN....
                



Çekici bir rengi olan zerdeçal vücudu bakterilerden korur. Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği ve hafif kesikleri iyileştirdiği söylenir. İç organlarımızdan karaciğer, kalp ve sindirim sistemi organlarına yararlı olduğu sebebiyle tüketilmektedir.


Zencefil 200 yıldan fazla bir süredir alternatif tıp alanında ana madde olarak kullanılmaktadır. Antiimflamatuvar ve antibakteriyel özellikleriyle bilinir. Düzenli tüketildiğinde dolaşımı destekler, kan şekerini dengeler, kalp sağlığını destekler ve ağrı kesici olarak görev görür.







0 yorum:

Yorum Gönder