ERZİNCAN ÇORBASI



        Bu çorbayı çok sevdim .Çok lezzetli ve besleyici ,özellikle çocuklar için kış aylarında harika bir çorba.Yapım aşamalarını resimledim.Şimdiden afiyet olsun.....

MALZEMELERİ;

   Minik hazırlanmış köfteler,
   1 su bardağı haşlanmış nohut,
   1 su bardağı erişte,
   Tuz.

Üzeri için; tereyağı ve nane (tavada kavurun )

TERBİYESİ İÇİN;
   1,5 su bardağı yoğurt,
   2 yemek kaşığı un,
   1 yumurta sarısı.

     Bu malzemeleri çırpın ,kenarda hazır bulunsun.

   YAPILIŞI;

    1- Tencerenizde suyu kaynatın.Erişte ,nohut,köftelerinizi atın ve pişirin. Terbiyenizin kesilmemesi için kaynayan çorbanızın suyuna alın ve terbiyenize azar azar ekleyin ve karıştırın. Bu aşamayı kesilmemesi için yapıyoruz yoğurtumuzun.
   2-Çorbanızı kaynatın.Piştikten sonra üzerine; tereyağlı nanenizi üzerine dökün.

              AFİYET OLSUN.....























0 yorum:

Yorum Gönder