PASTAHANE POAÇASI



              Pastahane poaçasının püf noktalarını yaparsanız aynen hazır poaça gibi olduğunu göreceksiniz. Ben bildiğim her tarifi en ince ayrıntısına kadar yazıyorum. Özellikle şunu baştan söyleyim,üç kez mayalandırın o zaman sonuç harika oluyor.İki kez mayalandıranlar oluyor hazyır siz üç kez mayalandırın o zaman sonuçun harika olduğunu göreceksiniz....

       MALZEMELER;

 1 kg. un,
 500 gr. margarin (oda sıcaklığında),

 50 gr. yaş maya,
 50 gr. toz şeker,
 30 gr. tuz,
 3 yumurta,
275 gr. su.

         YAPILIŞI;
1-Un geniş bir kaba alınır ve ortası açılır.Diğer malzemeler eklenir  ve yoğurulur.(Önce sıvı malzemeler).
2-Hamur toparlanır ve ikiye bölünür.Bölünen hamur ikinci hamurun üzerine sert bir şekilde atılır. Bu işlemi 5- 6 kez yapın.Tezgahta yapın bu işlemi.Her defasında tezgah unlanır.
3-Poaça hamuru ele yapışmayacak şekilde yoğurulur.Mutlaka üç aşamalı olarak mayalandırılır.
        a-Hamur ilkte tek başına mayalandırılır. 15 dk.
        b-Hamuru kesin ve tartın hepsi eşit olsun ve tekrar 15 dk. daha mayalandırılır.
        c-Tepside mayalandırılır. 15 dk.
4-İkinci mayalama işleminden sonra hamurların üzerine elle bastırılır ve ortasına peynir konulur ve hamurun tam ortasına elle bastırılır.
5-Tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür ve üzerini çatalla çizilir.Tepsi mayası üçüncü kez mayalandırılır.180 derecelik önceden ısınmış fırında pişirilir.

 MAYA: Hamur içindeki şekerleri emerek kendi bünyesinde bir karbondioksit oluşturur ve kabarma işlemi gerçekleştirilir. Maya çok kullanıldığı zaman ,maya şekeri bünyesine çeker ve kızarmayı gerçekleştirir.

                          AFİYET OLSUN....
































0 yorum:

Yorum Gönder