ARNAVUT BÖREĞİ
Bu kadar uğraştığın bir böreğin resminin böyle puslu çıkması ne kötü:( O kadar resim için özendim fakat kötü çıktı. Ama bu kadar emek olan ve çok özel olan bir böreği resim net olmasada yayınlamak istedim.......
MALZEMELER;
1kg. un,
Yeterince su,
Tuz.
Bu malzeme yoğurulur.1 saat dinlendirilir.
Ara Katları için ;
Erimiş katı yağı sıvı yağı karıştırılır.
İç Malzemesi;
4 adet patlıcan,
2 domates,
2 çarliston biber,
Tuz,kara biber,pul biber,
Sıvı yağı.
Tencerede sıvı yağı konur ve patlıcan konarak kavrulur. Biber eklenir kavrulur. Domates ,tuz,baharat eklenir kavrulur. Soğuması için kenara alınır.
HAZIRLANIŞI;
* Bir tepsi için 12 beze alta ,12 beze üste gelecek şekilde hamur her kata yağ sürülerek hazırlanır. Ortasına harcınızı koyun. İkinci katınızı koyun ve kenarlarını kıvırın. Üzerine yağlayıp fırınınızda pişirin. Kare kesin .
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder