BATON SALE (Susamlı Çubuk)



                           Bugün pek bir çalışkanım :)) Pastamı  resimleyip hemen tariflerini yazıyorum. O kadar çok tarif var ki değişik elimden geldiğince yayınlamaya çalışıyorum.........

                           Baton sale bir gün saklanabilir.Bu hamurla hazırlanmış ürünlerin üzerine eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Krema ve karamel haline getirilmiş şekere batırılarak da süslenebilir.Süslenen ürünler hemen servis edilmelidir.Isıtılmış fırına konan ürünün fırın kapağı açılmamalıdır.

                          PÜF NOKTA;Mayalı hamurların daha iyi kabarmasını istiyorsanız fırın içerisine dayanıklı bir kap içerisinde su konularak fırın içerisinde oluşaçak nem oranı artırılır.Bu hamurların daha kolay kabarmasına ve süngerimsi yapı kazanmasına yardımcı olacaktır.


           MALZEMELER;

250gr. un,
120 gr. margarin,
2 adet yumurta,
25 gr. yoğurt,
10 gr. tuz,
15 gr. maya,
10 gr. toz şeker,
15 gr. maya,
10 gr. toz şeker,
5 gr. mahlep.

        ÜZERİ İÇİN;

1 yumurta sarısı ve susam.

         YAPILIŞI;

1-Hamurumuzu yoğuralım ve ılık bir ortamda dinlendirelim. (18- 22 derece).
2-Dinlenen hamuru mermer tezgah üzerinde,yuvarlayarak kurşun kalem çapında çubuk şekline getiriniz.
3-Yaptığınız çubukları,hafif yağlanmış tepsiye yarım santim metre aralıklarla uzunlamasına yerleştiriniz.
4-Çubukları bir bıçakla 10 - 15 cm uzunlukta parçalara kesiniz.
5-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
6-Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15 - 20 dk. pişiriniz.

               AFİYET OLSUN.......










0 yorum:

Yorum Gönder