BÖĞÜRTLENLİ PASTA


 Çok uğraştırsada harika bir tarif oldu. Buyurun tarifime.....

 MALZEMELER;

1 paket meyveli rulo kek.

TABANI İÇİN;

2 paket burçak bisküvi,
3 çorba kaşığı tereyağı.

MUHALLEBİSİ İÇİN;

1 lt. süt,
1 su bardağı toz şeker,
4 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya,
1 poşet krem şanti.

ÜZERİ İÇİN;

1 poşet ahududu sos veya 2 su bardağı vişne suyu (her hangi bir meyve suyuda olabilir),
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 kutu dondurulmuş böğürtlen (Dr. Oetker),
2 çorba kaşığı mısır nişastası,

 YAPILIŞI;

1-Meyveli rulo kek bir parmak kalınlığında dilimlenip,kelepçeli kalıbın etrafına dizilir.
2-Ayrı bir yere burçak bisküviler robotta un haline getirilir ve erimiş tereyağı ile iyice karıştılılıp kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirilir.
3-Muhallebisi için ; un ,toz şeker ve nişasta harmanlanır.Süt ve yumurta eklenip karıştırılır.
4-Orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir ve en son vanilyası eklenir.
5-Kremamız koyulaştıktan sonra ılınması için kenara alınır. Ilınan kremaya toz krem şanti eklenip 5 dk. mikserle çırpılır.
6-Hazırlanan muhallebi kelepçeli kalıba dökülür. 10 dk. sonra sosu dökülür. 
8-Buzdolabında 2 - 3 saat bekletilir.Servis edilirken kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenerek servis edilir.

SOSUN HAZIRLANIŞI;

1-Nişasta ve toz şeker harmanlanır.
2-Vişne suyu eklenip ,orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
3-Ilındıktan sonra tatlının üzerine gezdirilir.

EĞER DONDURULMUŞ MEYVE İLE YAPILACAKSA;

1- Dondurlumuş böğürtlenler tencereye alınıp,orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynatılır.
2-Suyunu salıp kaynadıktan sonra ocaktan alınıp blendırdan geçirilir. Tekrar ocağa alınıp içerisine toz şeker ve nişasta eklenir.Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ve tatlının üzerine yayılır.


AFİYET OLSUN.............

0 yorum:

Yorum Gönder