Lokum gibi yumuşacık bir pasta oldu....
MALZEMELER;
KEK İÇİN;
3 yumurta,
1,5 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı ılık su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un.
KREMASI İÇİN;
3 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme).
ÜZERİ İÇİN;
4 su bardağı süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.
ARASI İÇİN;
4 su bardağı süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.
ARASI İÇİN;
2 adet muz.
YAPILIŞI;
1- Yumurta iyice çırpılır yavaş yavaş şekeri eklenip 3 dk. daha çırpılır.
2-Ilık su eklenir 2 dk. daha çırpılır.
3- Mikser kapatılıp kabartma tozu ,vanilya ve un elenerek çırpılan karışıma eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
4-Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye dökülüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
5-Pişen kek dikdörtgen dilimlere bölünüp her bir dikdörtgen ortadan ikiye kesilir.
6- Kızaran kısımlara hazırlanan krema sürülür ve parmak şeklinde dilimlenmil muz yerleştirilip rulo sarılır.
7- Sarılan keklerin her bir yanı önce süte sonra Hindistan cevizine bulanır.
8-Üç saat buzdolabında bekletilip servis edilir.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder