Çok değişik bir tarif oldu. Ama bunu yapmak için mekik kalıplarınız olmalı. Mekik kalıbı olmayanlar ,muffin kalıbındada yapabilirsiniz.Buyurun tarifime....
MALZEMELER;
125 gr. tereyağı,
125 gr. yumurta akı,
125 gr. toz şeker,
62,5 dr. un,
62,5 gr. toz badem,
5 gr. kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN;
1 su bardağı vişne.
YAPILIŞI;
1-Yumurta akı, toz şeker, badem tozu,un ve kabartma tozu çırpma kabına alınır mikserle iyice çırpılır.
2-Tereyağ eritilip kaynatılır ve malzmeye yavaşça eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
3-Mekik kalıp katı yağ ile yağlanır.Karışım mekik kalıbına pay edilir.
4-Üzerine 1 adet vişne konulur.
5- 200 derecelik fırında pişirilir.
6- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılıp servis edilir.
AFİYET OLSUN........
Mekik şeklindeki kalıplar yağlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder