LİMONLU EKŞİ KREMALI PASTA





  Bu pastayı ben Almanya'da Mandalinalısını yemiştim ,dün limonlusunu yaptım ve sizlerle hemen paylaşıyorum.....


Hamuru icin 
1 yumurta
65g seker
65g margarin veya tereyagi
1p.vanilyasekeri
1 seker kasigi kabartma tozu
150g un
Malzemelerinizi yoğurun kalibiniza yayın. Altına yağlı kağıt serin.
Üzerine
1 p. vanilyapuding
200g seker
250 ml. süt
2 tane krema 400 ml.
1 paket jöle (piştikten sonra limon suyu ile üzerine pişirip dökmek için)
Hamurunuzu yapın ve 26 cm. lik kelepçeli kalıbınıza dökün.
puding üzerinde yazili oldugu gibi pisirin ve sonra 400 ml kremayı ve şekeri ekleyip mikserle karıştırın. Pişmemiş hamurun üzerine dökün.
2 adet limonu kesin ve dizin .Limonun çekirdeklerini pişip soğuduktan sonra çıkartın,pişmeden çıkartırsanız limonun şekli bozuluyor.
Önceden ısıtılmış firinda 180 derecede 40 dk. pişirinSogumaya birakin ve üzerine jöleyi limon suyu katarak tarifteki gibi pişirip dökün. Kelepçenızden bir gün sonra çıkartın,bir gün buzdolabıbda beklesin ,ertesi güne daha güzel oluyor.


                             AFİYET OLSUN.........





















1 yorum:

  1. Ekşiyle aram yok ama bu çok güzel göründü, elinize sağlık..

    YanıtlaSil