Bütün YGS öğrencilerine başarılar dilerim........
MALZEMELER;
PANDİSPANYASI;
4 yumurta,
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1 su bardağı şeker,
Yarım çay barağı ılık su.
1-Yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
2-Yumurta akı ve bir fiske tuzu kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Krema gibi koyu olsun.
3-Un, kabartma tozu ve unu 2 kez eleyin. Yumurta sarısına yavaş yavaş bu karışımı dökün ve çırpın.
4-En son yumurta akını,köpükleri sönmesin diye tahta kaşıkla alttan üste ekleyip karıştırın.
5-Yağlayıp , unladığınız kalıbınıza dökün ve önceden ısıttığınız fırında 170 derecede yaklaşık 40 dk. pişirin. Pişerken ısıya dayanıklı fırın kabınıza su koyun ve tepsinizin kenarına koyun. Pandis-pandispanyanız nemli ortamda pişerse sonuç daha güzel oluyor.Sakın pişinceye kadar fırın kağını açmayın ,aksi taktirde pandispanyanız söner.
6-Pişen pandispanyanızı soğutun ve üç eşit parçaya bölün.
ARA KREMASI;
3 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı pirinç unu,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
2 yumurta,
50 gr. tereyağı,
80 gr. bitter çikolata.
Bu malzemeleri tencerede pişirin muhallebi kıvamında olsun. Göz göz olunca altını kapatın ocağınızın en son bitter çikolatayı ince kıyın ve kremanıza dökün karıştırın erisin içerisinde. Kremanızı fırın tepsinize koyun ve kazıma işlemi yapın kremanız daha lezzetli ve parlak oluyor bu işlemle.Ilıyan kremanıza 2 yemek kaşığı krem şanti koyun ve karıştırın.Kremanızın lezzetini krem şanti ile artırıyoruz.
ÜSTÜ İÇİN;
150 gr. krema,
150 gr. bitter kuvertür çikolata (ince kıyın)
Kremayı küçük bir kaba alın ve kenarları kaynayınca ocaktan alın .Üzerine çikolatayı koyun ve hızlı karıştırın erisin. Ilıması için kenara alın en son üzerien bu sosu döküp yayacağız.
ARASI İÇİN;
Framboaz, şanfıstğı drajesi ve şanfıstığı.
HAZIRLANIŞI;
1- Pandispanyamızın ilk katını alalım ve kremamızdan sürelim.arası için framboaz,şanfıstığı drajesi,şanfıstğı koyalım. krema sürelim üzerine .3 pat için bu işlemi yapalım.
2-Üstünü kremamızla sıvıyalım. Ilınan üstü için hazırladığımız çikolatalı sosu dökelim.Üzerien yazınızı yazın ve kenarlarına krema sıkma torbasına koyduğunuz ucu takıp sıkın şekil verin. Kenar süsü için yuvarlak beyaz çikolata tek tek dizin.En alta krema sıkma torbanıza koyduğunuz krema ile şekil verin.
AFİYET OLSUN....
Framboaz ara katları için...........
Şanfıstığı drajeleri ara katları için...
0 yorum:
Yorum Gönder