Kızartılan bir börek.Çok lezzetli oldu.
MALZEMELER;
4 adet hazır yufka.
Sosu İçin;
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı süt.
İç Malzemesi;
3 adet kuru soğan,
200 gr. dil peyniri,
750 gr. kuzu kuşbaşı eti,
Tuz,pul biber, kara biber.
İç malzemenin hazırlanışı;
1-Kuzu etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
2-Yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağı eklenerek kavurmaya devam edilir. Pişirilir.
3-Tuz ve baharatları eklenir,ocaktan alınır.
Kızartmak İçin;
Sıvı yağı.
Dışını Bulamak İçin;
2 adet yumurta,
1,5 su bardağı galeta unu.
Böreğin Hazırlanması;
1-Yufka tezgaha yayılır.Süt ve sıvı yağı karışımı ile ıslatılır.
2-Yufka yarıya katlanarak 6'ya kesilir.İç konulup üzerine dilimlenmiş dil peyniri eklenir ve sarılır.
3-Önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulanır.
4-Bol kızgın yağda kızartılır.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder