KÜLAH TORPİL






                           Çocuklar kadar ,bizler daha çok sevdik külah torpili :)))

            MALZEMELER;

1  paket margarin (margarin eritilmeyecek,oda sıcaklığında olacak),
2 yumurta,
1 paket pudra şekeri,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1/2 çay bardağı süt,
1 paket vanilya,
1/2 kabartma tozu,
1 çorba kaşığı limon suyu,
1 su bardağı buğday nişastası,
Aldığı kadar un.

       KREMASI İÇİN ;

500gr. süt,
100 gr. un,
100 gr. nişasta,
2 yumurta,
175 gr. toz şeker,
75 gr. tereyağı,
1 paket vanilya.

         ARA KREMANIN HAZIRLANIŞI;
 1- Süt kaynatılır,
 2-Un ,nişasta, ,tos şeker ve yumurta bir kapta karıştırılır. Sütten üzerine alınarak ılındırılır.
 3-Ocakta pişirilir.Tereyağı ve vanilya eklenir.Ocakta kısık ateşte 5 dk. daha pişirilir.
 4-Ocaktan alındıktan sonra tezgaha dökülür.Mika ile parlatılır.
 5-Tekrar bir kaba alınır.Dolapta dinlendirilir.4 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti kremaya eklenip mikserle çırpılır.Ve kullanılır.

       HAZIRLANIŞI;

1-Hamur malzemesi yoğrulur, Açılır ve 1 santimlik kesilir.
2-Rulo yapıılıp ,külaha sarılır.
3-İçerisine meyve salatası veya kema yapılıp içerisine doldurlulur.
4-Üzerine çikolata eritilip ,fındığa batırılır arzu edilirse......

        NOT; Hamurunuzun rulo yaparken çatlamaması lazım.......







































2 yorum: