MALZEMELER;
Çikolata Tabanı İçin;
150 gr. kakaolu büsküvi,
80 gr. bitter çikolata,
80 gr. sütlü çikolata,
Yarım çay bardağı süt,
1 çorba kaşoğı tereyağı.
- Çikolataları benmari uslü eritilir.
- Eriyen çikolatanın içerisine sütünü ve yağını ekleyelim.
-Hepsini karıştıralım ve un kıvamına getirdiğiniz bisküvilerin üzerine dökelim.
-Bisküvileri bu karışım ile karıştıralım.
-Kelepçeli kalıba (22 cm. lik) yağlı kağıt serelim ve sıkıştıralım.
-Hazırladığımız bisküvili karışımı tabana yayalım.
İrmik Katı İçin;
1 litre süt,
10 çorba kaşığı şeker,
9 çorba kaşığı irmik,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 limon kabuğu rendesi
-Bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin.
-Koyulaşan irmiğinizi çikolatalı tabanınızın üzerine dökün.
Vişne Tabanı İçin;
1,5 su bardağı vişne suyu,
Yarım su bardağı şeker,
4 silme çorba kaşığı buğday nişastası,
2 su bardağı su.
-Vişnelerinizin çekirdeklerini çıkartın .
-Tencereye suyu koyun ,vişne ve şekeri koyun erisin. Şeker ve nişastayı ekleyin pişirin.Koyulaşınca vişneyi robottan geçirin.
- İrmikli katın üzerine dökün.
-Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
-Kelepçeli kalıbınızdan çıkartıp servis edin.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder