Malzemeler
- 1 tane yumurtanın sarısı
- Yarım paket margarin
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- Hamur kıvamını tutana kadar yeteri kadar un
Mahlepli Kurabiyenin Üzeri İçin
- Yeteri kadar çörek otu
- Yeteri kadar susam
- 1 veya 2 tane yumurtanın akı
- Mahlepli kurabiyeyi yapmaya başlamadan öncen fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım.
- Daha sonrasına bir kabın içersine mahlepli kabartma tozu ve unu hariç tüm malzemeleri boşaltıp güzel bir şekilde karıştıralım.
- Daha sonrasına hamur kıvamını tutana kadar yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bu arada mahlepli kabartma tozunu eklemeyi unutmayın.
- Hamurun kıvamının çok sert olmamasına özen gösterin. Kulak memesi kıvamı gayet yerinde olacaktır.
- Hamurun kıvamı tutunca oklava yardımıyla açıp çeşitli kurabiye kalıplarıyla kesin. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıpları gayet güzel olacaktır. Kurabiye kalıplarınız yoksa elinizlede şekiller verebilirsiniz. Biz sarmal şekiller verdik.
- Kesilen kurabiye hamurları tepsiye dizin. Tepsinin içine yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
- Kurabiye hamurlarının üzerlerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün ve ardından çörek otu ve susamları serpiştirin.
- Dizimi bitirdikten sonra tepsiyi fırına verin ve kurabiyelerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Kurabiyelerimiz piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder