PORTAKALLI LİMONATA
Havalar ısınmaya başladı. Portakallı Limonatayı ,Kıbrıs ve Adana'da yaşadığım yıllarda çok yapardım. Bodrum'lu bir hanımın tarifi.Yaz aylarının vazgeçilmez içeceği limonata bu seferde portakalla buluştu.3,5 litre yapıp buzdolabına koyuyorum.Doğal evinizde içeçek hazırlamak isteyen hanımlara buyurun tarifim.....
MALZEMELER;
1 adet portakal (bir gün öncesi difrize koyun donsun),
2 adet limon (bir gün öncesi difrize koyun),
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
1,5 veya 2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı şeker ölçünüzü kendiniz ayarlayabilirsiniz),
3,5 litre su.
YAPILIŞI;
1-Bir gün öncesi limon ve portakalınızı yıkayıp derin dondurucunuza koyun.
2-Donan limon ve portakalınızı suyunuza kesip koyun ve el blendırı ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin.
3-Süzgeçten posasını alın ve suyu kalsın. Posasını atın.
4-İçerisine şeker ve limon tuzunuz ekleyin ve karıştırın.Buzdolabına koyun .4-5 saat bekletin soğusun.Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN....
ramazanda iftar saatinde süper olur hem pratik hemde evde yapılanın yerini hiçbirşey tutumuyor ellerinize saglık :) hafta sonu portakal bulabilirsem deneyeyim bende :)
YanıtlaSil