KAVALA KURABİYESİ (Şeklini Yuvarlak Yaptım )



                     

Bu kurabiye, Yunanistan'a ait geleneksel bir kurabiyedir.Kurabiyenin orjinalı ay şeklindedir.Ben bu sefer ay şeklinde değil yuvarlak yapmak istedim....



Buyurun tarifime......






MALZEMELER;




250 gr. tereyağı,

1 çay bardağı sıvı yağı,

1 su bardağı pudra şekeri,

1 adet yumurta,

1 su bardağı kavrulmuş file badem,

1 çimdik tuz,

1 kabartma tozu,

1 vanilya,

4,4 - 5 su bardağı un ( unumuzu tavada 3 dk. kavuralım).




ÜZERİ İÇİN;



Pudra şekeri.




HAZIRLANIŞI;




1-Bademler su ile haşlanıp , soyulduktan sonra iri kalacak şekilde robottan geçirilip,fırınlanır.

2-Fırından çıktıktan sonra,üzerine un ilave edilip,teflon tavada unun rengi hafif dönünceye kadar 3 dk. kavrulur , soğutulur.

3-Soğuyan una diğer malzemeler ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.

4-El ile tezgah üzerinde açıp,su bardağı ile ay şekli verilir.

5- Yağlı kağıt serilip tepsiye dizilip,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 - 25 dk. pişirilir.

6-Soğuduktan sonra,üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.




PÜF NOKTASI; Kavurma işleminde dikkatli olunmalı .Kavurma süresi biraz geçerse kurabiyenin rengi koyu olur.Dağılan bir hamur olduğu için , el ile toparlanarak şekil verilmelidir.




AFİYET OLSUN........

       




1 yorum: