Oktay ustanın tarifi. Harika oldu. Çok hafif bir tatlı ve çok çabukta yapılıyor....
MALZEMELER;
Alt Katı İçin;
1 paket kedi dili.
Muhallebisi İçin;
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı mısır nişasta,
2 yemek kaşığı pirinç unu.
Islatmak İçin;
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet vanilya.
Üzeri İçin;
Toz badem, şanfıstığı, hindistan cevizi, tarçın.
HAZIRLANIŞI ;
1-Dikdörtgen fırın kabına kedi dillerimizi diziyoruz.
2-Geniş bir kapta kedi dilini ıslatmak için 1 su bardağı süt, şeker , vanilyayı ısıtın. Şeker eriyince ocağın altını kapatın.
3- Dizdiğiniz kedi dillerinin üzerine ısıttığınız sütü eşit miktarda dökün ıslansın.
4-Kedi dilimizin muhallebi malzemelerini geniş bir tencereye alıyoruz tel çırpıcı ile karıştırarak muhallebimiz göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
5-Islattığımız kedi dillerinin üzerine döküyoruz. Ilıdıktan sonra üzerine şeritler halinde toz badem, şanfıstığı, hindistan cevizi, tarçın sıra ile diziyoruz. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. Kare kesip servis ediyoruz....
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder