MURATBEY PEYNİRLERİ PASTAKASRI BLOGUMDAKİ TARİFİMİ YAYINLADI



                 Muratbey Peynirlerinden aldığım maille çok mutlu oldum. Blogumda ki tarifimi yayınlamak istediklerini belirten bir mail aldım. Evimde güvenerek kullandığım bir markadan güzel bir haberdi. Sizlerle paylaşmak istedim.....

                  https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir?sk=photos  Tarifimi resmi ile görebilirsiniz.

                  Peynir kolimi adresime elden teslim eden firmaya teşekkür ediyorum....


            

              Bulgurlu Burgu Salatası

Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
8 adet MURATBEY BURGU PEYNİRİ
1 yarım demet dereotu

Yapılışı:
Geniş bir kaba ince köftelik bulguru koyun. Süzme yoğurt, mayonez, sıvıyağı veya zeytinyağı, tuz ile karıştırın. Ağzını kapatın ve bir saat kabarması için kenarda dinlendirin. Bir saat sonra kabaran ince bulgura ceviz, dövülmüş sarımsak, 4- 5 dal dereotunu ince kıyın, ceviz ekleyip karıştırın. 2 adet Muratbey Burgu Peyniri küçük doğrayın içerisine karıştırın. Yuvarlak kalıbınızın içerisine 5 adet Muratbey Burgu Peynirinizi sıralayın. İçerisine bulgur salatanızı kaşık yardımı ile bastırın. Kalıbı yavaş bir şekilde çıkartın. Şeklini almış olması gerekmektedir. En son üzerini dereotu ile süsleyin. Kenarlarına ince köftelik bulguru serpiştirin.

Afiyet olsun.

Bu lezzetli tarifi bizimle paylaşan; pastakasriblogspotcom Tülin Kalkan 'a çok teşekkür ederiz.


         

Herban Peynirli Unlu Börek

Malzemeler:
3 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağı

İç Harcı:

Muratbey Herban Peyniri 200 gr.

Yapılışı:

Hazır yufkayı tezgaha serin üzerine sıvı malzemenizi çırpın ve fırça yardımı ile sürün. Üzerine bir yemek kaşığı unu serpiştirin. Yufkanızı yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı malzemenizden tekrar sürün, tekrar üzerine un serpin bir yemek kaşığı. Yufkanızı dört eşit parçaya kesin. İçerisine Muratbey Herban Peyniri koyarak bol sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınınız fırında 200 derecede pişirin. Ilık servis yapın. Not: Börek, kek, kurabiyelerinizde fırınınızı önceden ısıtın.
Afiyet olsun.

Bu güzel tarifi bizimle paylaşan pastakasriblogspotcom Tülin Kalkan 'a çok teşekkür ederiz.



0 yorum:

Yorum Gönder