Bu tarifi yabancı bir siteden aldım ve o tarifle ben poğaça yaptım. O kadar yumuşaktı ki isminide pofuduk poğaça koydum. Pofuduk pofuduk yumuşacıktı :)) Takipçilerimden sevgili Ayşe hanım yapmış çok beğenmiş onlarda. Sizlerinde şiddetle yapmasını tavsiye ediyorum ama mutlaka bir püf noktası var ona uyarsanız sizinde poğaçaniz pofuduk pofuduk olur. Bu bir sır :)) Pastahane poğaçaları neden pofuduk pofuduk yumuşacık oluyor ? :)) çünki 3 kez mayalandırma işlemini yapıyorlar. Ön mayalandırma, ikinci parçalara bölüp masanızın üzerine koyun , üçüncüsü şeklini verin ve tepsi mayası yapın. o zaman sonuç mükemmel olur.....
Sizler için Türkçe'ye çevirdim.....
BREAD CONES RECİPE;
MALZEMELER;
500 gr. un,
2 yumurta,
Yaş maya 25 gr. ( 50 ml. su ile mayayı ıslat),
170 gr. süt,
60 gr. tereyağı (erimiş olacak),
5 gr. tuz,
22 gr. 1 tatlı kaşığı şeker.
YAPILIŞI;
1- Un , şeker,tuz karıştrırın. Su ile mayayı eritin ve unun ortasına koyun . Sütü, yumurtayıda koyup kaşıkla karıştırın.
2-En son erimiş tereyağını koyun ve elinizle yoğurun. Cıvık bir hamur olacak. 1 saat mayalanması için üzerini kapatım dinlendirin.(birinci mayalanma oldu),
3-Mayalanan hamuru tezgahınıza meya masanızın üzerine koyun ve 8 eşit parçaya bölün. Üzerine bez örtün tekrar mayalanmasını sağlayın. (ikinci mayalanma oldu),
4-Peynir ve maydonozunuzu hazırlayın ve ikinci kez mayalanan poğaçanızın iç harcınızı koyun ve hamurunuzu yağlı kağıt serilmiş tepsinize yerleştirin . Ve mayalanması için bekleyin . Şekil olaraktan dilerseniz yuvarlak yapın piştikten sonra ortasından kesin ve sonradan peynir , domates, dereotu , salatalık koyun. ( üçüncü mayalandırma oldu),
5-Mayalanan poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınınız 200 derecelik fırınınızda yaklaşık 20 - 25 dk. pişirin.
6-Pişen poğaçalarınızın üzerine diğer fırın tepsinizi kapatın ki yumuşacık olsunlar. Ilık servis yapın.
AFİYET OLSUN.....
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil