Barilla İle Sevginin En Lezzetli Hali
29 Aralık Salı günü City Cooks Mutfak Okulu'nda İstanbul'un lezzet blogger'ları olaraktan. Barilla İle Yılbaşı Menüsü etkinliğinde buluştuk. Orecchiette ve Pesto Soslu Kış Salatası, Tavuklu Ispanaklı Lazanya, Arabiata Soslu Top Köfteler, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Bal Kabağı yaptık. Tarif isteyen takipçilerim çok oldu . Malum yılbaşı telaşı bir türlü fırsat bulamadım hemen siz resimleri izlemeye koyulurken ben aşağı tarifi yazmaya başlıyorum sevgili takipçilerim:))
Tavuk ve Ispanaklı Lazanya
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 4-6 Kişilik Hazırlık Süresi: 15 dk Pişirme Süresi: 20 dk
Malzemeler; 10 adet Lazanya Yaprağı 320 gr Parmesan Peyniri Rendelenmiş Tuz - Karabiber
Beşamel Sos; 50 gr. Tereyağı 50 gr. Un 900 ml. Süt ½ adet Soğan 4 adet Karanfil 1 adet Defne Yaprağı
İç Dolgu; 3 adet Tavuk Göğüs Küp Doğranmış 350 gr. Ispanak Temizlenmiş, sapları ayıklanmış 2 diş Sarımsak Zar Doğranmış Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Beşamel sos için yarım soğanın üzerine karanfilleri saplayıp bir tencereye koyun. Sütü ve defne yaprağını da tencereye ekleyip kaynamaya alın. Bir sos tavasında tereyağı ile unu kavurun. Sütü süzerek sos tavasına dökün. Topaklanmayı önlemek için kıvam artana kadar sürekli çırparak pişirin. Lazanyayı hazırlamak için kenara alın. İç dolgu için bir tavada önce sarımsakları ardından tavukları soteleyin. Tavuklar renk alınca ıspanakları da ekleyip 3 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kullanmak için kenara ayırın. Lazanyayı tamamlamak için bir fırın kabını yağlayın. Tabana biraz beşamel sos dökün. Sosun üzerine tavuk ve ıspanak sotesinden bir miktar dökün. Ardından yaprakları yerleştirin. Yaprakların üzerine sos ve sotelenmiş malzemeyi tekrar uygulayın. Permasından bir parça ekleyip tekrar yaprakları yerleştirin. Bu işlemi 4 kat olana kadar tekrarlayın. En son kalan beşamel ve parmesanı koyup fırına almak için hazırlayın. Lazanyayı önceden ısıtılmış 220 C fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Arabiatta Soslu Top Köfteler
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 8 Porsiyon Hazırlık Süresi: 15 dk Pişirme Süresi: 60 dk
Malzemeler; Top Köfteler 500 gr. Kıyma ¼ fincan Ekmek Kırıntısı ½ çay kaşığı Kuru Kekik ¼ yemek kaşığı Pul Biber 1/8 fincan Parmesan İnce Rendelenmiş 1 yemek kaşığı Maydanoz İnce Kıyılmış ½ çay kaşığı Deniz Tuzu ½ çay kaşığı Karabiber Taze Çekilmiş 1/6 fincan Süt 1 adet Yumurta Çırpılmış Zeytinyağı
Sos için Barilla Arrabbiata® Sos
Hazırlanışı;
Köfte için bir karıştırma kabında kıymanın üzerine tüm malzemeyi ekleyip yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra 2 cm kalınlığında toplar halinde yuvarlayın. Bir tavaya zeytinyağı döküp köfteleri renk alana kadar pişirin. Ardında sosu tavaya döküp ateşi kısın. Tavanın kapağını kapatıp 15 dk kadar tıngırdatarak pişirin.
Afiyet olsun…
Orecchiette ve Pestolu Kış Salatası Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4 Kişilik
Hazırlık Süresi: 15 dk
Malzemeler;
250 gr Orecchiette Makarna
500 gr Akdeniz Yeşillikleri
1 adet Nar Taneleri ayıklanmış
2 adet Portakal Segmentlere ayrılmış
Sos için ;
Taze Zencefil Fesleğen Dereotu Portakal Suyu Limon Suyu Vişne Reçeli Zeytinyağı Sarımsak
Hazırlanışı;
Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra yeşillikler, nar ve portakal ile karıştırın. Sos için tüm malzemeyi blander kabında birleştirin. Malzemeleri çektikten sonra zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın. Sos ile diğer malzemeleri birleştirip servis edin.
Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı
Reçete Detayı; Porsiyon Bilgisi: 6 Kişilik Hazırlık Süresi: 15 dk Pişirme Süresi: 15 dk
Malzemeler; 1 kg balkabağı 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Taze nane Haşhaş tohumu Krema için; Toz Fıstık Kaymak Krema
Hazırlanışı; Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.
Afiyet olsun…
Sevgili blogger arkadaşlarımla resim çekinmese idik olmazdı :)) Güzel günün anısı ile sizlere iyi seyirler sevgili takipçilerim....
HOŞÇAKALIN.....
0 yorum:
Yorum Gönder