Baton yaş pastamız süper oldu. Kremşanti yemeyenler yapmasın:))) Çünkü şantisi çok.
MALZEMELER;
Pandispanyası;
4 yumurta,
3 kahve fincanı şeker,
3 kahve fincanı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
9 yemek kaşığı ılık su.
HAZIRLANIŞI;
1-Un, kakao,kabartma tozu,vanilya karıştırılır ve 3- 4 kez elenir.
2-Yumurta ve şeker mikserinizin yüksek devri ile yaklaşık 15 dk. çırpılır.(Bu aşamada sabır çok önemli kekin kabarıklığı ve süngerimsi yapısı sabrınızla doğru orantılıdır.Çırpma işlemi bittiğinde kıvamı çırpılmış krem şanti gibi olmalı).
3-Kabaran ve yoğunlaşan yumura - şeker karışımına ılık su ile önceden elenen toz malzemler eklenir ve yumurtaların sönmemesine dikkat edilerek eşit dağılmış bir karışım olana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
4- Soğuması için ızgara üzerine alınır.
ARA KREMASI;
3 su bardağı süt,
1 çay bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kakao,
80 gr. bitter çikolata,
1 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 vanilya,
1 paket krem şanti.
KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Vanilya,kremşanti ve 1 kaşık pudra şekeri dışındaki tüm malzemeler karıştırılır.Muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve pudra şekeri ,vanilya ilave edilerek iyice karştırılır.
Krema soğuduktan sonra bir paket krem şanti toz halinde kremaya eklenir mikserle çırpılır.
İÇ MALZEMESİ;
Frambuaz,beyaz drajeler..... Ne arzu ederseniz koyabilirsiniz......
PASTANIN HAZIRLANMASI;
Pandispanyamızı üçe keselim. Ara katlarına krema ve frambuaz,beyaz çikolata drajeleri koyalım. Kat kat bu işlemi devam edelim. Süslemek için ; kremşantiyi krema sıkma torbasına koyup şekil verelim. Kakaolu kremamızdan ,krem şantiden sıra ile şekil verelim.Çikolata sosumuzdan uzunlamasına çizgilerini yapalım.Son olarak şanfıstığı tozu ile süsleyelim.
AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder