İÇLİ SİMİT



Pastahanelerde yediğimiz içli simitin aynısı oldu. Çok lezzetli harika bir tarif.Ama susamınız iki kez kavrulmuş alın. O zaman hazır yediğimiz içli simitin aynısı oluyor.....

        MALZEMELER;

1su bardağı ılık süt,
Yarım su bardağı ılık su,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket yaş maya (42 gr.),
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
1 yumurta,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
4 veya 4,5 su bardağı un.

İÇ HARCI;

Kaşar peyniri,
Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk.

ÜZERİ İÇİN;

3 yemek kaşığı pekmez,
2 çay bardağı su,
Bol susam.

YAPILIŞI;

1-Maya ılık süt ve suyun içerisinde eritilir. Şeker ,yağ,yumurta,tuz,azar azar un eklenerek yoğurulur.
2-Hamurumuzun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmasını bekleyin.
3-Kaşar peynirini rendeleyin ,sucukla karıştırın.
4-Hamuru 23 parçaya bölün . Hamurumuzu tezgaha koyalım ve elimizle açalım.İçerisine harcımızı koyalım ve kapatalım.
5 -Her birini önce pekmezli suya daha sonrada bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
6-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim.

           AFİYET OLSUN.......





















0 yorum:

Yorum Gönder